header2.jpg header3.jpg header1.jpg header4.jpg header5.jpg header6.jpg

Het is bewezen dat voor de gezondheid van het kind en voor moeder borstvoeding de beste voeding is. De belangrijkste bouw- en antistoffen zitten in moedermelk.
Borstvoeding geven is een natuurlijk proces wat (vooral) in de eerste week veel oefening kost. Belangrijk is de productie goed op gang te krijgen en het leren op een goede manier aan te leggen. Hierbij ondersteunen de kraamverzorgster en de verloskundige. Ook is er altijd nog een lactatiedeskundige die wij kunnen raadplegen. Gelukkig zijn in geval van problemen deze meestal goed op te lossen en van korte duur, wat de tijdsinvestering de moeite waard maakt.

Er zijn ook situaties waarin ouders er goed aan doen om voor flesvoeding te kiezen. Bijvoorbeeld in geval van bepaald medicijngebruik, of wanneer de moeder het voeden als een opgaaf ziet. Uiteindelijk is een gezonde moeder, die zich prettig voelt bij wat ze doet, nóg waardevoller voor jullie baby dan borstvoeding.
Flesvoeding is er in verschillende soorten en maten. Als aanvulling op borstvoeding of wanneer wanneer er allergieën in de familie voorkomt raden wij de hypo-allergene vorm aan. Verder is het belangrijk om 1 soort flesvoeding te kopen om wisseling en darmkrampjes zoveel mogelijk te voorkomen.

Created by: Babybladen.nl